Wil jij ’n harde of ’n zachte? That’s the question!

1120

Big Ben & The Brexitsingers zingen Engeland toe(deloo)

 Wil jij ’n harde of ’n zachte? That’s the question!

 Orderrr! Orderrr! May Day May Day! Check this out!

Hij kon natuurlijk niet uitblijven, deze klaterende carnavalskraker van Big Ben & The Brexitsingers: Wil jij ’n harde of ’n zachte!?! That’s the question!

Deze muzikale persiflage op het moeizame vertrek van het Verenigd Koningrijk uit de Europese Unie komt uit de koker van de Dutch Music Friends, die van de Brexit – hard of zacht – een heel apart gevoel van binnen krijgen… ‘Het is erin, of t’s d’r uit’, galmt de Big Ben dan ook.

Het mag duidelijk zijn: met ‘Wil jij ‘n harde of ’n zachte!?!’ wordt op vrolijke wijze de spot gedreven met de benarde positie van de Engelsen. ‘Of zit jij daar totaal niet May? Vind jij het allemaal UK?, zo vragen de Brexitsingers zich af, waarna zij Groot-Brittanië met een meertalig ‘toedeloe’ de EU uit zwaaien.

Dutch Music Friends

De Dutch Music Friends is een vriendencollectief dat vanuit het West-Brabantse Steenbergen met name Nederlandstalige producties verzorgt voor uiteenlopende artiesten, zoals recent het pakkende feestnummer ‘Kleine Signorina’ van Mathijs Pluijgers, ‘Als je alles hebt gehad’ van Marijn van Geel, ‘Zolang er bitterballen zijn’ van Martin der Bruder en ‘Maai W – Heb je mij al gezien op m’n grasmaaimesjien’ van Peter Jongenelen.

Ook vrienden worden?

Heb je een muzikaal idee, kun je lekker zingen, zoek je iets origineels of wil je een bestaand lied nieuw leven inblazen; wij kunnen alles voor je regelen: van de tekst en de arrangementen tot en met de opname, de clip en de promotie.

Zin om ook vrienden met ons te worden? Like ons op Facebook, Instagram en/of Twitter, abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal en kijk op www.dutchmusicfriends.nl voor nadere informatie en contactgegevens.

Disclaimer

‘Wil jij ’n harde of ’n zachte!?!’ is (deels) een cover van ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’ van Corry Konings, geschreven door Pierre Biersma en Ad Kraamer. Het nummer begint met de ‘Eurovisie-tune’ uit Te Deum van Marc-Antoine Charpentier en eindigt met een stukje van ‘Toedeloo’, naar het gelijknamige liedje van het One Two Trio. Daarnaast danken wij ‘Free Stock Footage 4K’ voor het beeldmateriaal van de Big Ben.