Zondag 13 januari, presentatie van twee nieuwe feestkrakers op ’t Bitterbal

1815

Zondag 13 januari bij Het Hoofdkantoor in Steenbergen

Presentatie van twee nieuwe feestkrakers op ’t Bitterbal

STEENBERGEN – Het nieuwe feestjaar gaat op zondag 13 januari van knallend van start met ’t Bitterbal bij Het Hoofdkantoor op de Markt in Steenbergen, mét de presentatie van twee spetterende carnavalskrakers van twee echte Steenbergse feestneuzen: Zolang er bitterballen zijn van Martin der Bruder en Maai W van Peter Jongenelen. ’t Bitterbal begint om 15.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Op het programma staan, naast de lancering van voornoemde feestkrakers, ook optredens van Marijn van Geel uit Steenbergen, Mathijs Pluijgers uit Dinteloord en Joey Oerlemans uit Hoogerheide. Drie regionale zangers/entertainers die stevig aan de weg timmeren en hun nummers laten verzorgen bij de Steenbergse Dutch Music Friends. Uit de koker van de Dutch Music Friends komen ook Zolang er bitterballen zijn en Maai W.

Abraham Zolang er bitterballen zijn werd als geintje geboren, in aanloop naar de 50ste verjaardag van Steenbergenaar Martin den Broeder, die eind januari Abraham ziet en bekend staat als een ware lekkerbek. Voor een portie bitterballen mag je hem midden in de nacht wakker maken. Hij maakt zijn debuut onder de artiestennaam Martin der Bruder en dat is meteen een verwijzing naar de Oktoberfest-achtige stijl van dit smakelijke feestlied.

Luizenmoeder Maai W – Heb je mij al gezien op m’n grasmaaimesjien?, zo luidt de volledige titel van het nummer dat Peter Jongenelen weer op het lijf geschreven is. De zingende kastelein, uitbater van Het Hoofdkantoor, zette begin 2018 zijn eerste schreden op het podium met Feestneus. Naast zijn café en het zingen, is Peter steeds vaker te zien in uiteenlopende tv-series en films, waaronder binnenkort onder meer het vervolg op zowel de Luizenmoeder als Baantjer.

Clips in première Het mag dan ook voor zich spreken, dat aan Maai W een clip is gekoppeld, die eveneens op ’t Bitterbal in première gaat. Dat geldt ook voor de clip van Zolang er bitterballen zijn. Beide clips zijn lekker hilarisch en – voor het eerst – in eigen beheer gemaakt door de Dutch Music Friends.

Feestje bouwen Iedereen die zin heeft om, als voorproefje op carnaval, een feestje te komen bouwen is van harte welkom op ’t Bitterbal. Het dragen van carnavals- of feestkleding is uiteraard toegestaan, maar zeker niet verplicht. Naast alle voornoemde artiesten en de presentatie van de nieuwe feestnummers, is ook DJ Timski in the house om de tent op z’n kop te zetten.

Op de hoogte blijven? Hou dan de Facebookpagina’s van de Dutch Music Friends en Het Hoofdkantoor in de gaten en/of kijk op www.dutchmusicfriends.nl