Ralph Kroot schittert met ‘You’re my light’

1694

Ralph Kroot schittert met ‘You’re my light’

‘You’re my light’ is de titel van het eerste eigen nummer dat de Udenhoutse zanger Ralph Kroot heeft uitgebracht. Het mag bijna een wonder heten dat het grote publiek nog niet eerder heeft gehoord van deze 48-jarige vader van vier kinderen, die in dit lied werkelijk de pannen van het dak rockt. Maar dan wel op een gevoelige manier. Een unieke combinatie dus, van de man die in het dagelijks leven werkzaam is als teamleider in de technische sector.

Om zijn zangtechniek op peil te houden, laat Ralph zich begeleiden door een zangcoach, maarkan hij ook bogen op zijn jarenlange ervaring. Nadat hij klassieke zanglessen had gevolg, ging de Udenhouter bij een koor dat liedjes uit allerlei genres zong. Ook was hij de helft van een duo dat feesten en partijen opluisterde.

Daarnaast laat Ralph regelmatig van zich horen bij zangwedstrijden en open podiums in heel het land. Dit jaar heeft hij de stoute schoenen aangetrokken door een aantal nummers op te nemen in de TMS Studio van Patrick Schouten in Biest Houthakker, bij Hilvarenbeek. Als klap op de vuurpijl schreven de Dutch Music Friends Stefan Uijtdewilligen en John Nijssen uit Steenbergen ‘You’re my light’ voor hem, gebaseerd op een idee van de zanger zelf.

Het begin van… Ja, wie zal ’t zeggen?